«Не те, що було колись»: тернополянка розповіла про відпочинок в Туреччині під час карантину

відпочинок в Туреччині під час карантину

Фото з архіву оповідачки

Епідемія коронавірусу по-різному вплинула на літні плани українців: одні так і не ризикують їхати на звичний «All Inclusive», а інші вже встигли побувати за кордоном! Про свій відпочинок в Туреччині під час карантину «Файному місту» розповіла тернополянка Ірина, яка щойно повернулася з Бодруму.

Відпочинок в Туреччині під час карантину: по-іншому, але не так погано

Ірина разом з чоловіком та донькою відпочивали на курорті Бодрум, який розташований на узбережжі Егейського моря. Їхали спонтанно, все вирішили буквально за два дні:

«Сьогодні ситуація змінюється дуже швидко, тому спланувати щось наперед неможливо. Але коли підвернулася нагода відпочити за кордоном по вигідній ціні, ми вирішили не втрачати свій шанс. Додатково в турагенції придбали страховку на випадок захворювання на COVID-19 і поїхали. Здивувала велика кількість людей у Борисполі: літаки вилітають раз за разом, туристи реєструються, поспішають… Мушу сказати, що в аеропорту всі дотримувалися вимог карантину: носили маски, кожному вимірювали температуру. В літаку теж летіли в масках. Також вразив рівень підготовки до епідемії вже в Туреччині: всі працівники аеропорту, туристичні гіди та персонал в готелі не знімали масок та рукавичок, що зовсім непросто в умовах спекотного клімату.»

В готелі на наших туристів чекали деякі нововведення: в холі, ліфтах та ресторані були розміщені антисептики, у закритих приміщеннях вимагалось носіння масок, проте загалом це не створювало якихось незручностей. Ось що розповідає Ірина:

«Найбільш відчутними зміни були в ресторані, де ми харчувалися. У перші два дні людей було відносно небагато, тому їжу ми замовляли по меню. Але потім приїхало більше туристів і запрацював основний ресторан зі звичною нам системою «шведський стіл». Щоправда, самостійно набирати їжу не дозволяли, а стійки зі стравами були огороджені. Подати той чи інший наїдок ми просили спеціально приставленого працівника ресторану. З одного боку, це трохи затримувало час, але з іншого – так я була впевнена, що ніхто не торкався моєї їжі, і це мені сподобалося!»
Фото з архіву оповідачки

Карантинні незручності

В цілому Ірина та члени її сім’ї задоволені відпочинком, так як вимоги карантину не принесли їм особливих незручностей. Вони навіть побували на екскурсії – плавали на кораблику вздовж узбережжя (масок там не одягали). Але чули незадоволені відгуки інших туристів, яким пощастило менше:

«Одна пара розповідала, що вони забронювали інший готель, але на момент їхнього прибуття він ще не відкрився. Тому  їх тимчасово поселили в наш, а це вже справді не дуже приємно. На щастя, таких випадків було не дуже багато, а нас така ситуація взагалі оминула.»

Якщо підсумувати, то відпочинок в Туреччині під час карантину може бути доволі прийнятним. Так, без масок та антисептиків сьогодні нікуди, але це наша нова реальність, і ми повинні до неї пристосовуватися. А що ви думаєте на рахунок відпустки за кордоном у цьому році?

Читайте також: Затишні й чисті пляжі в Україні: ТОП-5 місць для відпочинку біля моря     

Exit mobile version