Затишні й чисті пляжі в Україні: ТОП-5 місць для відпочинку біля моря

чисті пляжі України

Фото: unsplash.com

Відпочинок біля моря в 2020 році – задача не з легких. За кордон їхати можна, але з обмеженнями, тому багато українців замислилися про відпустку на рідних просторах. Якщо ви якраз шукаєте чисті пляжі в Україні, наша добірка допоможе вам визначитися з вибором!

Важливо: всі перелічені пляжі тому й чисті, що малолюдні. Інфраструктура на них практично не розвинена, а найпоширеніший вид житла – намети та кемпінги. Якщо ви готові до такого «дикого» відпочинку, тоді ласкаво просимо – враження будуть незабутніми!

1. Чисті пляжі в Україні: Кінбурська коса

Фото: focus.ua

Кінбурська коса в Миколаївській області чудово підійде тим, хто шукає затишне й спокійне місце для відпочинку подалі від цивілізації. Піщана коса довжиною близько сорока кілометрів входить до національного парку «Білобережжя Святослава». З одного боку її омивають прісні води Дніпровсько-Бугського лиману, а з іншого – Чорне море. Тут ви забудете про час і будете просто насолоджуватися тишею, сонцем та чистою водичкою!

2. Коса Бірючий острів

Фото: azov.ua

Бірючим островом називають найбільш широку частину Феодосійської коси, розташованої в Азовському морі. Це казково красиве місце, в якому поєднуються білосніжний пісок та неймовірно чиста блакитна вода! Головною пам’яткою цього місця є Азово-Сиваський заповідник, в якому серед розкішного степового різнотрав’я мешкають рідкісні види тварин. Якщо хочете впритул наблизитися до природи і чудово відпочити біля моря – тоді вам точно сюди!

3. Острів Джарилгач

Фото: myukraine.org.ua

Джарилгач є найбільшим за площею незаселеним островом у Чорному морі, розташованим поблизу Скадовська в Херсонській області. Тут на вас чекають безкрайні та безлюдні піщані пляжі, надзвичайно чиста водичка та мальовничі ландшафти. Атмосфера в цьому місці дуже розслаблююча та заспокійлива, тому сюди можна сміливо їхати за перезавантаженням та відновленням енергетичного балансу!

4. Лебедівка

Фото: caravaning.in.ua

Це невелике селище в Татарбунарському районі на Одещині відоме своїм незвичним пляжем, розташованим прямо під урвищем. Тут же простягнулася довга й вузька піщана коса, яка відділяє море від лиману Бурнас із цілющими грязями. Унікальність цього місця ще й в тому, що Лебедівка оточена дубовим та сосновим лісами, які підходять впритул до моря. Завдяки цій особливості тут утворився корисний для здоров’я мікроклімат із цілющим повітрям. Сюди їдуть за розкішними краєвидами, чистим морем та спокійним відпочинком без галасу й метушні.

5. Хорли

Фото: radioclub.ua

Селище Хорли на невеличкому півострові Гіркий Кут (Херсонська область) – улюблене місце тих, хто бажає усамітнитися наодинці з природою. Тут дуже рідко бувають опади і завжди тепло, проте часто дме вітерець. Піщаний пляж та кілька джерел з чистою питною водою приваблюють сюди любителів відпочинку у наметах; також діють декілька пансіонатів. Щоправда, діставатися на півострів найкраще власним автомобілем, так як транспортне сполучення тут погане.

Ось такі, виявляється, існують чисті пляжі в Україні! А головне – малолюдні, тому відпочинок тут обіцяє бути спокійним і розміреним. Лагідне море та золотистий пісок вже чекають на вас, тому не зволікайте – до кінця літа залишилося не так вже й довго!

Читайте також: Відпочинок біля води в Тернопільській області: Інстаграм-добірка найкращих місць

Exit mobile version