Відпочинок біля води в Тернопільській області: Інстаграм-добірка найкращих місць

відпочинок біля води тернопільська область

©Depositphotos

У літню спеку так хочеться зануритися в прохолодний ставок, або хоча б трішки побути біля красивого водоспаду чи річки… Спеціально для тих, хто не має можливості залишити місто надовго, пропонуємо відпочинок біля води в Тернопільській області – ловіть нашу добірку мальовничих куточків для релаксу!

1. Село Монастирок на Борщівщині

Непримітне селище Монастирок у Борщівському районі здавна приваблює як істориків та археологів, так і туристів. Тут вас вразить не лише розкішна панорама на річку Серет в оточенні густих лісів, а й «український Стоунхендж» – один із найперших ранньохристиянських комплексів Тернопілля. Він включає древній скельний монастир, язичницький жертовник та кілька печер з іконами на стінах. Це місце має могутню енергетику і дивує неповторною красою природи.

2. Піщаний кар’єр в Капустинцях

Неподалік села Капустинці біля Збаража знаходиться місце, яке віднедавна користується великою популярністю серед туристів. Це колишній піщаний кар’єр, заповнений водою з підземних джерел. Ставок, що утворився тут, вирізняється особливим аквамариновим відтінком води, тому біля нього часто проводять фотосесії. Купатися заборонено, зате фото для Інстаграму вийдуть чудові!

3. Русилівські водоспади

Неподалік села Русилів біля Бучача, у каньоні посеред лісів знаходиться місцева родзинка – Русилівські водоспади. Дістатися сюди непросто, оскільки підходи до води губляться у високих чагарниках. Зате ті, хто відважиться на таку прогулянку, будуть винагороджені неймовірною красою падаючої води та затишком цього особливого місця!  

4. Касперівці

Касперівське водосховище розташоване на річці Серет у Заліщицькому районі. Якщо ви не маєте можливості їхати на море, приїздіть сюди – тут забезпечений чудовий відпочинок біля води в Тернопільській області! В Касперівцях є декілька баз із усіма зручностями і навіть з басейнами та атракціонами на воді. А ще тут можна від душі порибалити!  

5. Джуринський водоспад

Водоспад в урочищі Червоному поблизу села Нирків – найвищий рівнинний водоспад України, створений штучно. Вода в ньому досить холодна, але це не заважає відпочивальникам занурюватися у природнє джакузі і на собі відчувати силу місцевого гідромасажу! У 20 хвилинах ходи від водоспаду знаходиться ще одна визначна пам’ятка – Червоногородський замок. І все це – в оточенні густого лісу, в якому можна розбити намети і чудово відпочити на природі!

6. Івачів Горішній

Мальовнича природа і спокійне плесо ставка в селі Івачів Горішній так і ваблять до себе на відпочинок! Тут можна і порибалити, і покупатися, і засмажити шашлики, і просто помилуватися навколишньою красою. А дістатися в Івачів дуже просто, адже село розташоване на відстані всього 15 кілометрів від Тернополя.

7. Дністровський каньйон

Один із найбільш мальовничих куточків України з унікальним мікрокліматом, де можна покататися на човнах, засмагнути та покупатися чи навіть сплавитися на плотах. Географічно каньйон розташований в місці, де зустрічаються чотири області України: Івано-Франківська, Тернопільська, Чернівецька та Хмельницька. Завдяки неймовірній красі та величі каньйон було визнано одним із семи чудес України!

8. Романове село

Дорогою з Тернополя на Підволочиськ можна потрапити у Романове село, відоме своїм невеличким ставком. Тут можна купатися, рибалити та просто відпочивати на природі. В’їзд на територію платний, але це не зупиняє потік бажаючих охолодитися в спеку!

9. Відпочинок біля води в Тернопільській області: Тернопільський став

Ну звичайно ж, ми не могли оминути увагою наш Тернопільський став, який знаходиться просто посеред міста! Тут можна гарно і з комфортом відпочити, адже для цього обладнані аж дві пляжних зони: «Циганка» і «Дальній пляж». Засмагнути, покупатися і насолодитися сонечком, не виїжджаючи з Тернополя – хіба це не чудово?

Ось таким може бути ваш відпочинок біля води в Тернопільській області! Знаєте інші гарні місця? Діліться в коментарях!

Вікторія Чорній

Цікаве по темі: Пляжний сезон у розпалі: що потрібно врахувати при виборі купальника (відео)

Exit mobile version