Масові сміттєзвалища виявили на Чортківщині (Фото)

Фото: Державна екологічна інспекція у Тернопільській області

У громаді Чортківського району виявили масштабні стихійні сміттєзвалища площею майже 15 000 квадратних метрів. Про це пише Файне місто з посиланням на Державну екологічну інспекцію у Тернопільській області.

Зокрема, під час планової перевірки Іване-Пустенської сільської ради на території сіл Залісся, Гермаківка, Пилипче, Іване-Пусте виявили 6 місць, де систематично й незаконно скидають відходи. Загальна площа засмічень – 14 794 м2.

Фото: Державна екологічна інспекція у Тернопільській області

Ця ситуація свідчить про неналежний контроль з боку органів місцевого самоврядування в частині земельного та природоохоронного законодавства й, зокрема, щодо управління відходами.
Враховуючи вищезазначене, Інспекцією направлено вимогу до Іване-Пустенської сільської ради щодо ліквідації несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів на відповідних територіях, – зазначили в екоінспекції.
Фото: Державна екологічна інспекція у Тернопільській області

У повідомленні також йдеться, що окрім захаращення непотребом великих площ дорогоцінної землі, сміттєзвалища завдають великої шкоди довкіллю через забруднення отруйними речовинами повітря, ґрунту і підземних вод, а відтак – здоров’ю людей.

Екологи наголошують, якщо ви виявили стихійне сміттєзвалище – повідомте органи місцевого самоврядування або місцеву держадміністрацію. Також про розміщення місць несанкціонованих сміттєзвалищ можна повідомити Державну екологічну інспекцію у Тернопільській області через застосунок ЕкоЗагроза, на поштову адресу: Шашкевича, 3, м. Тернопіль, тел. (0352) 25-95-82, або на електронну адресу: tern@dei.gov.ua.

Читайте також: Водій виїхав на зустрічну і опинився у реанімації: деталі ДТП неподалік Зборова (Фото)

Exit mobile version