Взяли зовсім маленькою: історія тернополян Богдана та Ольги, у сім’ї яких вже 16 років живе прийомна дитина (Відео)

Фото: Файне місто

Богдан і Ольга Чайківські в шлюбі 34 роки, 22 з них є у спільноті “Подружні Зустрічі”. Подружжя має троє дітей і поки що шість онуків. Про це пише Файне місто.

У сім’ї двоє дорослих дітей, вони вже одружені, але третя дитина прийомна. Наймолодша донька – Катерина. Подружжя прийняло її у свою сім’ю коли дівчинці було 4 роки.

Коли ми були на такому семінарі в Зарваниці, прийшла така думка. Я Олі запропонував взяти дитину. Маємо, де жити, маєм, що їсти, можемо своїм добром поділитися з ближнів. Оля тоді сказала: “Це дуже гарно, я теж про таке думала”. Це було спільне рішення, – Богдан Чайківський.
Фото: Файне місто

Катя живе у Богдана та Ольги вже 16 років, вона є повноцінним членом сім’ї. Коли чоловік з жінкою вперше її побачили, вона майже не спілкувалась, їй було 4 роки, але в неї була вага 13 кг. Вона була на вигляд як дворічна дитина.

Коли Катю побачив перший раз, вона нас кликала “тьотю Олю” і “дядьку Богдан”. Коли вона пожила з нами 2 місяці, вона спитала: “Дана і Юра мені хто?” Я кажу: “твої сестра і брат”. Тоді вона каже: “То ви мій тато, а пані Оля моя мама? Я буду вас кликати татом і мамою”, – Богдан Чайківський
Фото: Файне місто

Дівчина щиро радіє, що потрапила в таку сім’ю. Каже, що багато дітей зараз не можуть мати сім’ї, і це велике горе. Вона вдячна батькам, які приклали зусилля та подарували їй справжнє дитинство.

Мама і тато дійсно доклали всіх зусиль, щоб мене виховати. Потрібне терпіння для початку. Бо якщо ти своїх дітей маєш, то розумієш, наскільки це відповідально, і скільки треба труду вкласти в це все. Скажімо так, діти є різні: з різними принципами, розумінням, характерами, і всім потрібно підлаштовуватись. Головне – вірте в себе, і у вас все вийде, і все буде добре, – каже Катя.

Ольга впевнена, що коли ти починаєш робити якусь добру справу, потрібно подумати, чи готовий ти терпіти. Бо завжди буде дуже багато викликів і випробувань.

Детальна інформація про те, як взяти дитину до своєї сім’ї – за номером 0981747741 (Тернопільський міський центр соціальних служб).

Читайте також: Світло вимикатимуть набагато частіше: в “Укренерго” дали невтішний прогноз до кінця липня

Exit mobile version