Світло вимикатимуть набагато частіше: в “Укренерго” дали невтішний прогноз до кінця липня

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Протягом наступних кількох тижнів ситуація в українській енергосистемі буде набагато важчою, ніж зараз. Про це в ефірі “Суспільного” повідомив голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький, пише Файне місто.

За словами Кудрицього, дещо більше будуть застосовувати графіки відключень світла, а саме з 11:00 до 23:00 графіки, аніж у решту часу доби. І так триватиме орієнтовно до кінця липня, зазначив голова правління.

Це пов’язано з особливостями ремонту на енергоблоках атомних електростанцій. Тому треба готуватися до того, що десь місяць-півтора графіки будуть з нами, будуть присутні в нашому житті. І вони можуть бути, особливо у вечірні години, у години пікового споживання, скажімо так – досить суттєвими, – заявив він.

Також Кудрицький додав, що на тривалість відключень глобально впливають три фактори.

Це ремонти атомних електростанцій, які традиційно проводяться влітку. Це величини імпорту. І це погода, яка впливає на споживання, – сказав голова правління.

Ситуація в енергосистемі 17 червня

До слова, в Україні 17 червня буде зменшено час застосування більшого обсягу обмежень: 2 черги одночасно будуть застосовані з 19:00 до 22:00″. Про це повідомляє “Укренерго”. Там пояснюють, це сталося через зниження споживання порівняно з прогнозним через прохолодну погоду.

На Тернопільщині електроенергію вимикатимуть сьогодні так:

Однак зауважимо, що через зміни в енергосистемі графіки відключень можуть змінюватися. Актуальну інформацію ви можете дізнатися у Телеграм-каналі та Фейсбуці Файного міста.

Читайте також: У Тернополі частково перекриють вулицю Коновальця

Exit mobile version