Тернополянин втратив 420 000 гривень, замовляючи авто з-за кордону

Фото: ілюстративне

Зловмисник обіцяв тернополянину пригнати з-за кордону та розмитнити автомобіль. Однак свою обіцянку не виконав і гроші замовнику не повернув. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільщини.

25-річний житель Тернополя на одному із сайтів знайшов вигідну пропозицію й вирішив придбати машину. Аферист запевнив, що тривалий час вже працює з іноземними фірмами й без будь-яких проблем привезе бажане авто з-за кордону. Додатковою гарантією була передоплата – потерпілий перерахував 120 000 гривень. 

Надалі зловмисник повідомив, що виникли проблеми з пригоном, тому необхідно оплатити повну суму за транспортний засіб. Чоловік погодився й скинув ще 300 000 тисяч гривень. 

Тривалий час шахрай обіцяв, що невдовзі машина буде доставлена, але згодом перестав виходити на зв’язок. Лише тоді тернополянин зрозумів, що потрапив у чергову шахрайську пастку, – йдеться у повідомленні.

За фактом шахрайства слідчі здійснюють розслідування в рамках кримінального провадження відповідно до ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Правоохоронці вживають заходи, аби встановити та притягнути зловмисників до відповідальності.

Поліцейські закликають жителів області не перераховувати гроші наперед незнайомцям та оплачувати товар лише після його отримання.

Читайте також: Жителька Почаєва сидітиме 5 років за ґратами за те, що закликала підтримувати окупантів

Exit mobile version