Жителька Почаєва сидітиме 5 років за ґратами за те, що закликала підтримувати окупантів

Фото: Тернопільська обласна прокуратура

Засуджено до 5 років позбавлення волі жительку м. Почаїв, яка поширювала у соцмережах дописи та відео про підтримку дій російських загарбників й окупаційних адміністрацій. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську обласну прокуратуру.

Прокурор довів у суді, що мешканка Почаєва Ольга Ткачук, через створений нею фейсбучний акаунт на ім’я та прізвище її чоловіка «Олег Мандзій», у березні-квітні 2022 року неодноразово розповсюджувала у мережі Інтернет матеріали про виправдовування нападу рф на Україну, глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію.

Також жінка поширювала антиукраїнські дописи кремлівських пропагандистів, закликала до підтримки збройних формувань та окупаційної адміністрації держави-агресора, писала коментарі про підтримку дій рф у регіональних групах соцмережі «Анонімний Кременець», «Хреновий Почаїв», – зазначають у прокуратурі.

Під час судових засідань обвинувачена давала суперечливі показання по справі та не розкаялась у вчиненому.

Суддя Тернопільського міськрайонного суду визнав особу винною та призначив покарання за інкримінованими статтями КК України – 5 років позбавлення волі.

Читайте також: Відремонтувати двір у Тернополі можна на умовах співфінансування: 80% кошти міського бюджету, 20% – мешканці

Exit mobile version