Звання «Герой України» просять присвоїти захиснику, який служив у Тернополі

Жителів Тернопільщини закликають підписати петицію про присвоєння звання «Герой України» Каріму Хаффарі. Ініціатором є Надія Клебан. Про це пише Файне місто з посиланням на інтернет-представництво Президента України.

Боєць був родом із села Циркуни, що у Харківській області. Народився 02 грудня 2000 року. Служив з позивним «Вождь».

У 2020 році Карім пройшов навчальний збір молодого поповнення в Національній Гвардії України. На початку повномасштабного вторгнення його призначили на посаду командира 3 відділення 1 стрілецького взводу стрілецької роти 2 стрілецького батальйону Тернополя. Пізніше він був гранатометником 2 відділення 1 взводу стрілецької роти 2-го стрілецького батальйону.

Карім боронив українські позиції в найнебезпечніших напрямках: н. п. Красногорівка, с. Урожайне, с. Северне Донецької області, м. Авдіївка, с. Невельське, в якому і загинув, на другу річницю повномасштабного вторгнення, 24 лютого 2024 року.

Воїн був нагороджений:

Героїчно та хоробро, тримаючи позицію до останнього, Карім зі своїм відділенням не відступив, поплатившись за це власним життям. Це був його останній бій, де він вкотре проявив себе як людина гідна почесного звання Героя України, – йдеться у тексті петиції.

Станом на 6 червня петиція набрала 2666 голосів з 25000 необхідних. Збір підписів триватиме ще 91 день. Друзі, побратими та знайомі воїна закликають людей не бути байдужими та підписати петицію тут: https://petition.president.gov.ua/petition/227636?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0EnY-4jN5uodK8TtD95U7et3Lf2ihZPwP6PPIarfE-weqe9dq-QrtgNPQ_aem_AUZGymxb4kRF3E_xsqCwKpStsNvQQwOGXYqa_bm9B3io8-sbXNIzrTLVvoieWEX6ecEiWeEbvrWnziFnUdoITSTQ.

Читайте також: «Мені є за кого мститися»: тернополянка Ольга Коновал про мрію чоловіка, виробництво дронів та допомогу захисникам

Підготувала Тетяна Шунько

Exit mobile version