Захиснику Валерію Казмірчуку з Лановеччини просять присвоїти звання «Герой України» (Петиція)

Жителів Тернопільщини закликають підписати петицію про присвоєння звання «Героя України» Валерію Казмірчуку. Ініціатором є Вікторія Кравчук. Про це пише Файне місто з посиланням на інтернет-представництво Президента України.

Воїн народився 10 листопада 1965 року в селі Юськівці на Тернопільщині. Чоловік мав досвід бойових дій. Був учасником війни в Афганістані в 1985-1986 роках. Там він отримав медаль “За відвагу”. Згодом був активістом Революції Гідності та волонтером, особливо із забезпеченням ліками та медичними товарами під час російсько-української війни, за що його нагородили.

Коли почалася повномасштабна війна, Валерій повернувся із-за кордону і вступив до лав ЗСУ. Виконував обов’язки командира 1 стрілецького відділення 1 стрілецького взводу 1 стрілецької роти військової частини А 4048.

Воїн до останнього подиху боронив українські позиції. 16 квітня 2023 року захисник загинув біля Часового Яру на Донеччині, рятуючи побратима.

Валерій Казмірчук завжди був сповнений віри в нашу Перемогу і робив все для того, аби її наблизити. В ім’я Перемоги, заради України віддав найцінніше – своє життя, рятуючи побратима, – йдеться у тексті петиції.

Захиснику посмертно присвоїли звання Почесного громадянина Тернополя.

Наразі петиція набрала 4787 голосів з 25000 необхідних. Звід підписів триватиме ще 83 дні. Родичі воїна закликають жителів області не бути байдужими та підписати петицію тут: https://petition.president.gov.ua/petition/226544.

Читайте також: Захиснику з Тернопільщини Олександру Москалюку просять посмертно присвоїти звання Героя України (Петиція)

Підготувала Анастасія Нагорна

Exit mobile version