Захиснику з Тернопільщини Олександру Москалюку просять посмертно присвоїти звання Героя України (Петиція)

Фото: Файне місто

Жителів Тернопільщини просять долучитися до збору підписів. Автор петиції Тригук Марія закликає присвоїти звання “Герой України” (посмертно) батьку – солдату, водію-механіку евакуаційного відділення взводу технічного обслуговування озброєння та військової техніки 2-го батальйону оперативного призначення в/ч 3017 Олександру Москалюку. Про це пише Файне місто з посиланням на петицію №22/221150-еп.

Вперше Олександр був призваний в 2015 році в лави ЗСУ прикордонні війська м. Мостиське, Львівська обл. в/ч 2142. Віддає честь державі Україна по 2016 рік.

З перших днів повномаcштабної війни 2022 року воїн вирушив до ТЦК в м. Підволочиськ, щоб стати на захист України. І 6 березня 2022 року був мобілізований в лави Національної гвардії України. З честю та гідністю проходив службу в Чернівецькій, Харківській та Запорізькій областях.

Загинув Москалюк Олександр Іванович 20 лютого 2024 року під час виконання бойового завдання на пд. околиці в н.п. Роботине Запорізької області в результаті обстрілу баражуючим FPV боєприпасом підрозділами збройних сил російської федерації отримавши поранення не сумісні з життям.

Перебуваючи на гарячих точках ніколи не скаржився, що йому важко (не зважаючи на серйозні проблеми зі здоров’ям). Олександр був опорою та підтримкою для своєї дружини, найкращим Татом для своїх дітей, люблячим сином для батьків та чудовим братом для сестри, – йдеться у тексті петиції.

Станом на 09:50, 30 травня петиція зібрала 17303 голосів з 25000 необхідних. Всіх охочих просять доєднатися і в такий спосіб віддячити Герою за неоціненний вклад у наближення української перемоги. До кінця збору підписів залишився 21 день.

Підписати петицію можна, перейшовши за посиланням: http://surl.li/ubbbz

Читайте також: Жалоба на Теребовлянщині: громада прощається з Героєм Віктором Вислоцьким (Фото)

Exit mobile version