Майже 150 000 гривень вкрали у жительки Тернополя

Фото ілюстративне// Джерело: мережа Інтернет

У Тернополі жінка стала жертвою шахрая. З банківського рахунку потерпілої викрали 148 тисяч гривень. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільської області.

Як виявилося, до тернополянки зателефонував невідомий, який представився співробітником мобільного оператора. Він запевнив жінку, що їй потрібно дистанційно замінити сім-карту, яка начебто згодом працювала би з перебоями.

Тернополянка виконувала всі телефонні вказівки, зокрема назвала код з смс-повідомлення для підтвердження банківської операції. За лічені хвилини вона отримала сповіщення про списання грошей з усіх банківських рахунків. 

Слідчі здійснюють розслідування в рамках кримінального провадження передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Правоохоронці розшукують шахрая і звертаються до мешканців області не повідомляти жодної інформації невідомим особам.

Як вберегтися від шахраїв

Правоохоронці наголошують, що необхідно захистити телефонний номер, який прив’язаний до банківського рахунку. Більшість громадян прив’язує свій номер телефону до банківських карток та до сторінок у соцмережах, що дає можливість зловмисникам отримати доступ до банківського рахунку.

Щоб убезпечити своїх абонентів, оператори радять свою SIM-картку прив’язати до паспортних даних та відключити послугу віддаленої заміни сім-карти у свого мобільного оператора. У такому випадку під час її заміни абонент повинен буде прийти до сервісного центру та пред’явити документи, що засвідчують особу.

Тримайте в секреті логін на пароль до онлайн-кабінету мобільного оператора, смс-коди операторів; puk-код та серійний номер cім-картки, а також ні в якому разі не повідомляйте коди, які надходять в смс-повідомлення чи у мобільний додаток банку. 

Якщо ви потерпіли від шахраїв, телефонуйте на спецлінію 102. Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70.

Читайте також: Тернополянка втратила 320 000 гривень вкладаючи гроші у “фінансову біржу”

Exit mobile version