Тернополянка втратила 320 000 гривень вкладаючи гроші у “фінансову біржу”

Фото: з вільних джерел/інтернету

з вільних джерел/інтернету

Жителька Тернопільщини протягом року вкладала свої кошти у різні фінансові операції, однак замість високого заробітку жінка втратила 320 000 гривень. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільщини.

52-річна тернополянка в інтернеті натрапила на оголошення про «заробіток» у брокерській фірмі. «Інвестори» робили ставки і у випадку виграшу, гроші клієнтам поверталися з відсотком. 

Аби отримати високий дохід жінка протягом року перераховувала кошти на різні фінансові операції. Деякі інвестиції для жінки обернулися успіхом, тому одразу й не зрозуміла, що насправді втрачає свої гроші. Як наслідок – потерпілу ошукали на 320 000 гривень. 

Далі до неї зателефонував «інвестор», який запевнив, що необхідно переслати ще 25 тисяч, аби заробити чималу суму. Потерпіла повірила й повідомила, що має тільки 5 тисяч, які згодом перерахує. Поліцейські оперативно зреагували й переконали жінку, що це – чергова пастка шахраїв, – йдеться у повідомленні. 

Тривають оперативно-розшукові заходи, аби встановити особу зловмисника. За фактом шахрайства слідчі відкрили кримінальне провадження відповідно до ч. 4 ст. 190 ККУ. За скоєння такого злочину загрожує позбавлення волі від 3 до 8 років. 

Поліцейські розповідають, як не потрапити у подібну схему аферистів:

Якщо ви потерпіли від шахраїв, телефонуйте на спецлінію 102. Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70.

Читайте також: Майже 2,5 тисячі молодих людей Тернопільщини шукали роботу від початку року

Exit mobile version