Тернополяни передали Папі Римському картину зруйнованого українського міста

Фото: Роман Демуш

Днями у Римі відбувся Конгрес про синодальність душпастирства молоді. Під час нього тернополяни Вероніка Дякович та отець Роман Демуш передали Папі Римському картину зруйнованого українського міста. Про це пише “Файне місто” із посиланням на Романа Демуша.

Міжнародний конгрес на тему «Задля синодального душпастирства молоді: нові стилі та стратегії лідерства» відбувався упродовж 23 – 25 травня. Планувалось, що участь у конгресі візьмуть близько 300 делегатів з єпископських конференцій 110 країн світу. Протягом трьох днів вони обговорювалить такі теми, як молодіжне лідерство, синодальність, формування, духовний супровід. Про це написали на сайті Української Греко-Католицької Церкви.

УГКЦ на конгресі представляли о. Роман Демуш, заступник голови Патріаршої Комісії у справах молоді, та Вероніка Дякович, представниця української християнської молоді та членкиня НУМО (Національного українського молодіжного об’єднання).

Під час особистої зустрічі із Папою Римським тернополяни передали йому картину, на якій зображені руїни українського міста.

Ми сказали Папі про те, що українська молодь не те, що не може мріяти, вона не може спокійно спати… А ще, про те що наші мрії, сни, міста, життя – руйнуються. Ми подякували Папі за підтримку! А також попросили називати зло по-імені. Щоб всі знали! Просили, зробити все що може для визволення полонених і припинення війни, – йдеться у повідомленні отця Романа.

Також представникам локального органвзаційного комітету Сввтового Дня Молоді у Сеулі передали частинку снаряду, який влучив на подвірʼя храму УГКЦ в Ірпіні.

Тепер чя частинка буде в каплиці організаційного комітету, де завжди памʼятатимуть про Україну та молитимуться за тривалий та справедливий мир, – пише Роман Демуш.

Читайте також: На Чортківщині відбулося урочисте відкриття меморіальних дощок двом полеглим Героям 

Exit mobile version