В Україні прийняли закон про посилення протидії домашньому насильству

Ілюстративне фото з мережі Інтернет

Верховна Рада ухвалила закон, який посилює протидію домашньому насильству. Відтепер сексуальні домагання каратимуться адміністративною відповідальністю. Про це пише Файне місто з посиланням на заступницю міністра внутрішніх справ Катерину Павліченко.

Депутати Верховної Ради у другому читанні віддали 252 голоси “за” та прийняли законопроєкт. Катерина Павліченко зазначила, що законопроєкт №8329 є депутатським, проте МВС України та Національна поліція України постійно долучалися до його розробки.

Закон передбачає такі зміни:

Об’єктивно кажучи, ці зміни були потрібні нашому суспільству ще “вчора”. Статистика минулих двох років дійсно показує невтішну динаміку, – наголосила заступниця міністра внутрішніх справ.

Також Павліченко звернула увагу, що найбільше турбує суттєвий ріст кількості кримінальних справ — а це на 80%. МВС підтверджують негативну динаміку. Передбачається, що у 2024 році цей показник може збільшитися ще на 30%.

Можна багато говорити про причини, але важливо знаходити рішення.
І власне цей закон частково дає такі рішення. Він також є євроінтеграційним і впроваджує нові норми. Це ще один приклад того, що Євроінтеграція — не лише про розвиток України в якомусь далекому майбутньому, а й про спроможність відповідати на актуальні виклики.
Простіше кажучи, сьогодні Україна зробила дуже суттєвий крок не тільки в питанні Євроінтеграції, а й у питанні безпеки своїх громадян – узагальнила заступниця.

За словами Павліченко, лише за 2023 рік кількість випадків домашнього насильства зросла на 20% у порівнянні з 2022 роком. За перші чотири місяці цього року кількість осіб, які вчинили домашнє насильство, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, збільшилася на 14,4%.

Читайте також: На Тернопільщині чоловік організував угруповання, яке «вибивало» неіснуючі борги (Фото)

Автор: Ольга Сеньків

Exit mobile version