На Тернопільщині чоловік організував угруповання, яке «вибивало» неіснуючі борги (Фото)

Фото: ГУНП в Тернопільській області

Підозрюваний організував діяльність угруповання, яке «спеціалізувалося» на «вибиванні» неіснуючих боргів. Наразі фігурант перебуває під вартою за раніше скоєний злочин, а саме – вимагання. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільщини.

У квітні цього року злочинну групу, що діяла на території області, викрили оперативники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області Нацполіції спільно зі слідчими обласної поліції.

36-річний організатор, маючи зв’язки у злочинному середовищі, отримав статус «смотрящого» за Тернопільською областю. Перебуваючи на волі, він поширював злочинний вплив на території обласного центру та регіону, а саме контролював дотримання «злодійських законів», координував протиправну діяльність, відповідав за наповнення та розподіл так званого «злодійського общака».

Фото: ГУНП в Тернопільській області

Так, «кримінальний авторитет» разом з трьома учасниками угруповання вимагали від жителя Тернополя 7 000 доларів неіснуючого боргу. У разі несплати коштів у визначений термін погрожували йому фізичною розправою. Слідчі поліції задокументували два факти передачі коштів вимагачам – 20 000 та 100 000 гривень відповідно, – зазначають у поліції.
Фото: ГУНП в Тернопільській області

Оперативники та слідчі, за силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення, затримали зловмисників. Їм було оголошено підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) ККУ. Суд обрав фігурантам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

У вівторок, 21 травня, на підставі отриманих в ході слідства доказів, лідеру угруповання та «кримінальному авторитетові» було повідомлено підозру ще за однією статтею ККУ – ч. 1 ст. 255-1 (встановлення або поширення в суспільстві злочинного впливу). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Читайте також:

Exit mobile version