Меморіальну документацію дошку двом захисникам відкрили на Тернопільщині (Фото)

На Тернопільщині відкрили меморіальну дошку та памʼятний стенд захисникам Анатолію Карпу та Сергію Новаку. Встановили їх на фасаді Великоходачківського ліцею, де навчалися воїни. Про це пише Файне місто з посиланням на Підгороднянську сільську раду.

Фото: Підгороднянська сільська рада

Як йдеться у повідомленні, на російсько-українській війні вже полягли 13 воїнів з Підгороднянської громади. Серед них є Анатолій Карп та Сергій Новак. Аби вшанувати памʼять Героїв, 20 травня, в стінах Великоходачківського ліцею відкрили пам’ятний стенд і меморіальну дошку.

Фото: Підгороднянська сільська рада

Право відкрити меморіальну дошку було надано близьким родичам загиблих. Освятили пам’ятний знак парохи села, святі отці Андрій і Володимир, – йдеться у повідомленні.
Фото: Підгороднянська сільська рада

Карп Анатолій – випускник 2016 року. До лав захисників вступив добровольцем навесні 2022 року. Служив у десантно-штурмовому батальйоні військової частини А0281 95-ї бригади.

Загинув під час виконання бойового завдання 3 червня 2022 року поблизу села Довгеньке Ізюмського району Харківської області. Йому назавжди 23….

Фото: Підгороднянська сільська рада

Сергій Новак – випускник 1998 року. До Збройних сил був призваний у травні 2022 року, воював у складі оперативного угрупування військ «Каховка». З жовтня 22 був учасником боїв під Куп’янськом, виконував обов’язки стрільця-помічника гранатометника механізованого батальйону військової частини А1008.

12 липня 2023 року отримав важкі поранення в селі Масютівка. Проходив лікування у харківському шпиталі, згодом був транспортований до київського військового госпіталю. 31 липня 2023 року помер від отриманих травм. Йому назавжди 41…

Читайте також: Термінової допомоги потребує військовий Артем Комісарчук з Тернополя

Фото: Підгороднянська сільська рада
Exit mobile version