У Чорткові пораненому бійцю ЗСУ зробили складну операцію на черепі (Фото)

У лікарні Чорткова провели складну операцію важкопораненому воїну ЗСУ. Хірурги виконали бійцю краніопластику черепа. Про це пише Файне місто з посиланням на Чортківську міську раду.

Олег – військовослужбовець 41 окремої механізованої бригади. 37-річний чоловік родом із міста Березівка Одеської області. 28 грудня 2023 року під час бойового завдання він отримав важке осколкове поранення голови.

Першу допомогу воїну надавали у лікарні в Дніпрі, згодом перевезли до Тернополя, а потім – до Чорткова. Саме тут Олег проходив реабілітацію протягом тривалого часу та очікував на оперативне втручання. За час перебування у лікарні стан воїна покращився. Операцію провели на базі Чортківської центральної міської лікарні нейрохірурги з Тернополя Ігор Загрійчук та Степан Стефанчук.

Адміністрація Чортківської центральної міської лікарні контактувала із ТОВ 3D Metal Tech – київською 3D лабораторією, яка друкує вироби із титану, надавши пакет документів воїна Олега, що підтверджує наявність отриманої на війні травми. Знайшлись закордонні партнери фірми «3D Metal Tech», які погодились оплатити титанову пластину для нашого воїна, тож таким чином вона потрапила до Чорткова, – зазначили у міськраді.

Операція пройшла успішно. Далі Олега очікує черговий етап реабілітації.

Читайте також: Понад 250 000 гривень зібрали захисникам на благодійному аукціоні у Чорткові (Фото)

Exit mobile version