На Тернопільщині викрили 17 порушень незаконного вилову риби (Фото)

Фото: Тернопільський рибоохоронний патруль

За минулий тиждень на Тернопільщині викрили 17 порушень нерестової заборони. Браконьєри завдали державі збитків на суму 15 878 гривень. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільський рибоохоронний патруль.

Порушення виявили на водоймах сіл: Пеньківці (Скориківська громада) і Базаринці (Збаразька громада). На винних осіб склали протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Також під час чергового рейду спільно з поліцією на водоймі села Романівка патруль виявив жителя Тернополя, який ловив рибу трьома вудками в забороненому місці. Порушник встиг виловити карасів сріблястих, плітку та верховодку. Збитки, завдані браконьєром, становлять 7 973 грн.

Крім того, на ринку в селищі Підволочиськ викрили незаконний продаж рибин. У порушників вилучили 22 кг риби. За торгівлю без належних документів на порушників склали протокол про адмінпорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Інспектори закликають громадян бути відповідальними, та дотримуватись законодавства. Якщо ви помітили порушення прохання одразу повідомляти на цілодобову «гарячу лінію» Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 52 – 00 – 22 та (097) 427- 85- 95.

На Тернопільщині триває нерестова заборона на вилов риби

Нагадаємо, ми раніше писали, що з 1 квітня на території Тернопільщини діє нерестова заборона на вилов риби. Триватиме вона у такі терміни:

Під час нересту:

Також до 30 червня 2024 року (включно) триватиме також заборона на вилов раків.

За недотримання вимог передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Читайте також: На Тернопільщині помічник лісничого привласнив понад 80 000 гривень

Автор: Володимир Вівсянник

Exit mobile version