Заборона на вилов риби діятиме на Тернопільщині

Фото ілюстративне // Джерело: Pexels

З 1 квітня 2024 року на всіх рибогосподарських водних об’єктах Тернопільської області починається нерест водних біоресурсів. Через це діятиме заборона на вилов риби. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільський рибоохоронний патруль.

Як йдеться у повідомленні, нерест риби – це особливий та вкрай важливий період в житті водних мешканців, це період розмноження риби на нерестовищах. Тернопільський рибоохоронний патруль видав наказ від 25 березня 2024 року №19 «Про перенесення строків заборони на добування (вилов) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту та затвердження межі нерестовищ у 2024 році», яким перенесено строки заборони, визначені Правилами любительського рибальства.

Даним наказом визначений період природного відтворення (нересту) водних біоресурсів у такі терміни:

Для задоволення потреб рибалок визначено перелік ділянок на яких дозволено любительське рибальство з берега на умовах загального водокористування. З наказом та переліком рибогосподарських водних об’єктів у яких дозволено любительський вилов риби та інших водних біоресурсів у нерестовий період можна ознайомитись за посиланням, – йдеться у повідомленні.

Під час нересту:

В управління нагадують, що до 30 червня 2024 року (включно) триватиме також заборона на вилов раків.

Громадян закликають бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову «гарячу лінію» Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 52 – 00 – 22 та (097) 427- 85- 95.

Читайте також: У Тернополі різко знизили ціни на свинину з початком Великого посту (Фото) 

Exit mobile version