Тернопільщиною курсує вакцинальний автобус (Фото)

Фото: Тернопільський ОЦКПХ

Вакцинальний автобус продовжує курсувати територіальними громадами Тернопільщини в межах Всесвітнього тижня імунізації, який триватиме по 30 квітня. 29 квітня медики щепили і оглянули жителів Микулинців і села Раковець на Кременеччині. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільський обласний центр контролю і профілактики хвороб.

У Микулинцях всі охочі мали змогу зробити рутинну імунізацію та отримати консультацію сімейного лікаря. Протягом роботи вакцинального автобуса проводилася вакцинація усіх охочих:

Також у с.Раковець Вишнівецької громади Кременецького району фахівці провели місцевим жителям імунізацію, проконсультували, виміряли рівень глюкози в крові та виміряти артеріальний тиск. Протягом роботи провели щеплення такими вакцинами:

Довідково

Щеплення допомагають не лише захистити ту людину, яка отримує вакцину, але й сприяють створенню колективного імунітету, який захищає всю громаду. В Україні рівень охоплення щепленнями залишається недостатнім. Це робить країну вразливою до спалахів інфекційних захворювань, таких як кір, дифтерія, поліомієліт.

Для того щоб підвищити рівень обізнаності населення про важливість імунізації, заохотити людей зробити щеплення собі та своїм дітям проводиться Тиждень імунізації, який був започаткований Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), то проводиться з 24 по 30 квітня. Цього року гасло Тижня імунізації − «Людські можливості: порятунок життів шляхом імунізації».

Читайте також: На 15 адресах у Тернополі тривають ремонти

Exit mobile version