На Тернопільщині попрощалися із командиром Олегом Плахотним (Фото)

Фото: Лановецька міська рада

На Тернопільщині жителі Лановецької громади провели в останню путь захисника Олега Плахотного. Життя воїна обірвалося на Сумщині. Про це пише Файне місто з посиланням на Лановецьку міську раду.

Олег родом з села Грибова Кременецького району. Під час повномасштабного вторгнення росії в Україну стояв на захисті Батьківщини. Служив командиром взводу роти вогневої підтримки. Захисник загинув 5 квітня у районі н.п. Шевченкове Охтирського району Сумської області.

Фото: Лановецька міська рада

11 квітня молодшого лейтенанта навіки віддали землі. Попрощатися із бійцем прийшли десятки людей.

Хто наші захисники?! Це прості люди з наших сіл та містечок, які в поті чола, мозолястими руками заробляли гроші на хліб, цеглинка до цеглинки будували своє сімейне гніздечко…Але прийшов ворог, який захотів те все знищити. І вони не вагаючись пішли захищати не лише свої сім’ї, а й нас з вами – незнайомих їм людей, тож пам’ятаймо їх жертву!, – зазначив капелан військової частини, в якій служив Олег.

Під звуки залпу та державного гімну України дружині загиблого вручили державний стяг як символ держави, якій вірно служив військовослужбовець.

Як зазначили у Збаразькій міській раді, багато збаражан пам’ятають Олега, адже він навчався у першій міській школі, яку закінчив у 1996-му. Батьки працювали на вчительській ниві. З дитинства Олег мріяв стати льотчиком. І хоча мрії не судилося збутись, все ж багато років життя віддав військовій службі за контрактом.

Фото: Збаразька міська рада

Із липня минулого року воював із російським агресором на сході України. Був командиром взводу роти вогневої підтримки 83-го окремого батальйону 105 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ. За кілька днів до загибелі, 1 квітня, захиснику виповнилось лише 45 років…

Вічна пам’ять Герою! Щирі співчуття рідним!

Читайте також: Рідні захисника Василя Гнатишина з Тернопільщини просять підписати петицію про присвоєння звання Героя України

Exit mobile version