Уряд затвердив доплату військовим «на нулі»

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Уряд ухвалив доплату в розмірі 70 000 гривень для військовослужбовців та поліцейських, які виконують бойові завдання на першій лінії. Про це пише Файне місто з посиланням на прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Одноразова винагорода нараховуватиметься за кожні 30 днів виконання таких завдань, – написав прем’єр.

Нагадаємо, 11 квітня, Верховна Рада ухвалила постанову, яка передбачає 70 тисяч гривень на місяць грошової винагороди для військових «на нулі». Вона передбачає, що крім зарплати (20-25 тисяч) і бойових (100 тисяч), військові ще мають отримувати 70 тисяч гривень.

Також перед цим секретар комітету з питань національної безпеки, оборони і розвідки Роман Костенко зазначав, що профільний комітет включив під час розгляду поправок до законопроєкту про мобілізацію норму про встановлення доплат у розмірі 70 тис гривень для тих, хто виконує бойові завдання на лінії першого ешелону оборони або наступу за кожні 30 днів виконання таких завдань. Але в останній момент ця норма була прибрана із законопроєкту.

11 квітня Верховна Рада України ухвалила закон про мобілізацію. Він спрямований на те, щоб оновити дані всіх військовозобов’язаних і поставити їх на облік. У тому числі – це стосується й громадян за кордоном. Документ ще має підписати спікер парламенту і передати президенту. І вже через місяць після того, як його підпише глава держави, законопроєкт стане чинним.

Читайте також: На Тернопільщині прокуратура вимагає повернути державі землі заповідника

Exit mobile version