У Тернополі засуджено жителя Херсонщини, який був пособником окупантів

Фото: Управління СБ України в Тернопільській області

У Тернополі до 11 років тюрми засуджено пособника окупантів, який здавав росіянам українських патріотів з Херсонщини. Про це пише Файне місто з посиланням на Управління СБ України в Тернопільській області.

З перших днів окупації Князе-Григорівки 36-річний житель села добровільно приєднався до збройних формувань та органів окупаційної адміністрації держави-агресора. Засуджений систематично забезпечував окупаційні війська їжею й надавав їм власний будинок для відпочинку.

Окрім того, зрадник вказував окупантам на патріотично налаштованих мешканців села, та про наявність у них легкового автомобіля, щоб конфіскувати для потреб окупантів, – йдеться у повідомленні.
Фото: Управління СБ України в Тернопільській області

Тернопільський міськрайонний суд визнав зловмисника винним за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України і призначив йому 11 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах, органах державної влади, органах місцевого самоврядування та в органах, що надають публічні послуги, строком на 15 років з конфіскацією всього майна.

Зараз тривають комплексні заходи для встановлення місця перебування засудженого.

Читайте також: “Ми доведемо справу до суду”: начальник обласної поліції прокоментував смерть чоловіка на території агрофірми у Настасові

Exit mobile version