Вимагали понад 200 000 гривень “боргу” та погрожували розправою: злочинну “банду” викрили у Тернополі (Фото)

Фото: поліція Тернопільської області

Правоохоронці викрили на Тернопільщині злочинну групу. Її учасники вимагали гроші та “допомагали” клієнтам у розв’язанні спірних питань кримінальним шляхом. Слідчі розпочали досудове розслідування та встановили всіх членів угруповання. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільської області.

У складі “банди” були четверо мешканців Тернополя. Двоє позиціонували себе так званими «смотрящими» від «вора в законі» та наглядали за виправними установами регіону. Лідер угруповання – довірена особа найвищого представника в ієрархічній кримінальній ланці – відповідав також за наповнення та розподіл «общака». «Спеціалізувалися» фігуранти на вимаганні коштів та координували діяльність наркогруп.

Фото: поліція Тернопільської області

Правоохоронці встановили, що учасники групи вимагають від чоловіка 8 000 доларів неіснуючого боргу. У разі несплати їм коштів у визначений термін погрожували фізичною розправою. В ході слідства задокументовано факт передачі фігурантам частини суми – 20 000 гривень. Під час зустрічі вони повідомили потерпілому, що він винен окрім раніше визначеної суми ще 180 000 гривень та 1 000 доларів, – йдеться у повідомленні.

Поліцейські викрили “банду”

5 квітня оперативники, слідчі за силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення затримали чотирьох фігурантів. Двох зловили під час отримання 100 000 гривень. Під час обшуків слідчі вилучили зброю, мобільні телефони, автомобілі, гроші, «чорнові» записи.

Слідчі поліції в Тернопільській області за процесуального керівництва обласної прокуратури всім затриманим повідомили підозри. Дії довіреної особи «вора в законі», «смотрящого» за виправними установами та учасника злочинної групи кваліфіковані за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Дії ще одного члена угруповання – за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Наразі всі підозрювані знаходяться під вартою.

Читайте також: Сантехніки на майже 600 000 гривень викрав житель Тернополя у роботодавця

Exit mobile version