Як змінюється зовнішність людини після лікування у стоматолога-ортодонта (Відео)

Фото: Файне місто

Більшість людей вважають, що стоматолог – це людина, яка дбає виключно про здоров’я та красу зубів пацієнта. Однак насправді стоматологія займається повністю жувальним органом, а це безпосередньо зубний ряд, м’язи голови та шиї, суглоби, постура, – розповіла Оксана Прощин, засновниця і керівниця Ортодонтичного центру стоматологічної клініки родини Прощин.

Від яких проблем може врятувати стоматолог?

Лікарка розповідає: багато пацієнтів не знають, до якого спеціаліста звернутись, коли часто болить голова, є шум у вухах, хрускіт у суглобах, втрата слуху, безсоння… Усі ці симптоми дуже часто пов’язані із захворюваннями суглобів.

Всім слід знати, що якщо є болі в скронях, якщо вас турбують мігрені – це не обов’язково якісь психосоматичні проблеми, – зазначає Оксана Прощин, – дуже часто в цьому винен неправильний прикус і проблеми зі скронево-нижньощелепним суглобом. Ці всі питання вирішує стоматолог ортодонт-гнатолог.

Як ортодонтичне лікування змінює зовнішність людини?

Перш за все, ортодонти дбають про здоров’я пацієнта. Однак важливим аспектом роботи є і візуальний вигляд, естетика обличчя. Висота прикусу, правильне співвідношення між щелепами тощо мають значний вплив на зовнішність.

Наявність додаткових складок (або їхня відсутність), наявність підборідної складки призводять до того, що людина завчасно виглядає старшою, і зовнішність її погіршується, – говорить лікарка-ортодонт. – Коли ми проводимо професійне ортодонтичне лікування, однозначно людина отримує красиву зовнішність, вона має красиве наповнення м’яких тканин, губ, у неї немає складок, спровокованих неправильним прикусом. А отже – зникають зморшки, друге підборіддя, нижня підборідна складка, яка сильно «додає» людям років. Обличчя однозначно омолоджується та покращується.

Які симптоми вказують на те, що потрібно терміново йти до ортодонта?

Перша симптоматика, яка вказує на те, що треба щось змінювати – це коли при відкриванні рота бачимо асиметрію, коли арка відкривання «з’їжджає» в праву чи ліву сторону, коли ми маємо скрип в суглобі, схожий до скрипу снігу, коли ми маємо хрускіт чи клацання в суглобі, головні болі, зокрема у ділянках скронь, коли є болі в ділянці жувального м’язу, – розповідає Оксана Прощин.

Загалом медики радять: з будь-якими симптоми, які роблять життя некомфортним, варто звертатись до спеціаліста. Лікар допоможе розібратись, у чому причина такої симптоматики, та якнайшвидше її усунути.

Читайте також: П’ять звичок дитини, через які зуби розвиваються неправильно (Відео)

Exit mobile version