Жителя Чортківщини зі спільницею судитимуть за переправлення чоловіків через кордон (Фото)

Фото: поліція Тернопільщини

Перетин кордону у багажнику позашляховиків – таку послугу за 7000 євро надавав житель Тернопільщини разом зі своєю помічницею. Клієнтами були чоловіки призовного віку, які намагалися нелегально виїхати з країни. Наразі слідчі скерували справу до суду. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільської області.

Досудове розслідування тривало кілька місяців. Слідчі встановили, що підозрюваний шукав клієнтів та допомагав їм доїжджати до місця призначення, а вже там його помічниця разом із замовником послуг в багажнику, перетинала кордон.

Фото: поліція Тернопільщини

“Бізнес” на ухилянтах житель Чортківщини започаткував у 2023 році

Спілкуючись зі знайомим він дізнався, що той планує виїхати в іншу державу на заробітки й запропонував свою допомогу. Після отримання грошей спільниця вивезла замовника у багажному відділенні авто марки “Audi Q7” через міжнародний пункт пропуску «Порубне – Сіре».

Фото: поліція Тернопільщини

Уже в серпні з’явився новий “клієнт”. Проте вивезти його не вдалося, оскільки слідчі Тернопільщини під процесуальним керівництвом спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону спільно з оперативниками Тернопільського управління ДВБ та Департаменту контррозвідки Служби безпеки України викрили порушників під час перетину кордону.

Фото: поліція Тернопільщини

Організатору оголосили підозру відповідно до ч. 1 ст. 28 ч. 3 ст. 332 (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинена групою осіб з корисливих мотивів), ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 332 (незакінчений замах на організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинений повторно з корисливих мотивів.) Кримінального кодексу України.

Справу “бізнесмена” слідчі уже скерували до суду. Встановлюють працівники поліції місцеперебування його спільниці.

Читайте також: На Тернопільщині засудили підлітка за підпал обладнання залізниці на замовлення російських спецслужб

Exit mobile version