На Тернопільщині засудили підлітка за підпал обладнання залізниці на замовлення російських спецслужб

Фото: поліція Тернопільщини

На Тернопільщині неповнолітній хлопець, який зі спільником підпалював релейні шафи “Укрзалізниці” на території Збаразької громади, отримав вирок. Його засудили до трьох років умовного покарання. Повнолітньому обвинуваченому загрожує до 20 років в’язниці. Про це пише Файне місто з посиланням на вирок Тернопільського міськрайонного суду.

За даними матеріалів справи, обвинувачені – 17-річний студент Кременецького професійного ліцею, який мешкає у селі Залісці Збаразького району, та його 20-річний спільник. Вони 9 лютого 2024 року погодилися “на замовлення” знищити обладнання на залізниці, а саме підпалити релейну шафу на залізничному перегоні «Тернопіль – Збараж», що в межах села Шляхтинці Байковецької громади Тернопільського району. Завдання попросили виконати росіяни. За злочин вони запропонували 9800 грн на криптогаманець.

Неповнолітній та його товариш, перебуваючи в м. Тернопіль, вирішили та спланували вчинення знищення майна акціонерного товариства “Укрзалізниця”, шляхом підпалу, а саме релейної шафи на залізничному перегоні “Тернопіль – Збараж”, що в межах села Шляхтинці Байковецької територіальної громади Тернопільського району Тернопільської області, – встановив суд.

В результаті знищення релейної шафи виробничому структурному підрозділу «Тернопільська дистанція сигналізації і зв’язку» регіональної філії «Львівська залізниця», АТ «Укрзалізниця» заподіяно шкоду в розмірі 564,40 гривень.

У ході документування злочину поліцейські встановили, що наприкінці 2023 року 20-річний хлопець підпалив ще одну релейну шафу на залізничному перегоні неподалік Тернополя.

Читайте більше: На Тернопільщині двоє юнаків підпалювали обладнання «Укрзалізниці» на замовлення російських спецслужб (Фото)

Суддя Петро Гуменний визнав винним неповнолітнього хлопця за двома кримінальними статтями. Йому призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі. Втім, його звільнили від відбування покарання з іспитовим терміном на 2 роки.

Читайте також: У Тернополі чоловік обливав кислотою чужі автомобілі

Exit mobile version