Жительці Запорізької області оголошено підозру за роботу на окупаційну адміністрацію

Фото: Тернопільська обласна прокуратура.

Працювала на окупаційну адміністрацію у так званому центрі зайнятості – підозрюють жительку Запорізької області. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську обласну прокурату.

Підозрювана, підтримуючи воєнну агресію рф, утверджуючи окупаційний режим, в період з серпня по листопад 2022 року добровільно займала посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, на тимчасово окупованій території м. Мелітополь Запорізької області.

Громадянка України, маючи досвід роботи в державних органах та сфері зайнятості, прийняла пропозицію представників окупаційної адміністрації. Добровільно зайняла посаду «начальника отдела по активной поддержке безработых» так званого «Центра занятости населения министерства труда и социальной политики военно-гражданской администрации Запорожской области», – йдеться у повідомленні.
Фото: Управління СБ в Тернопільській області

Колаборантка керувала відділом, втілюючи політику рф у сфері зайнятості населення, контактуючи з окупантами, роботодавцями, забезпечувала виконання інших обов’язків та незаконних вказівок окупаційної адміністрації..

Приймаючи та консультуючи громадян, схиляла осіб до підтримання окупаційної влади та сприяння у встановленні нового правового порядку, відповідно до законів держави-агресора, переконувала у необхідності здачі українських документів та отримання паспортів громадян рф.

За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури мешканці Запорізької області повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111–1 КК України).

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління Служби безпеки України в області.

Читайте також: Росія здійснила чергову ракетну атаку на Україну: які міста постраждали (Фото)

Exit mobile version