На Тернопільщині 61 людина постраждала від хворих на сказ тварин

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

На Тернопільщині 61 людина постраждала від тварин, які хворі на сказ. Про це пише Файне місто з посиланням на головну державну санітарну лікарку Тернопільської області Оксану Чайчук.

Щоденно зростає кількість зареєстрованих постраждалих від покусів домашніми та невідомими тваринами, а це у свою чергу збільшує потребу в антирабічних препаратах, – наголосила генеральна директора ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Оксана Чайчук.

Також головна державна санітарна лікарка області зазначила, що станом на 25 березня 2024 року зареєстровано вже 348 звернень людей, яких покусала чи послинила хвора на сказ тварина. Серед них 61 людина постраждала від таких тварин.

Епізоотична ситуація зі сказу вимагає покращення заходів щодо правил утримання тварин, вакцинації домашніх та сільськогосподарських тварин, боротьби з бродячими тваринами, гризунами та імунізації диких тварин. Саме тому, з метою швидкого реагування на всі випадки покусів тваринами на рівні області налагоджено оперативне взаємоінформування про кожен лабораторно підтверджений випадок сказу в тварин, що дає можливість своєчасно провести епізоотологічне та епідеміологічне розслідування спеціалістами ДПСС, ОЦКПХ та ЗОЗ на місцях, розробити та затвердити комплексні плани заходів з ліквідації сказу тварин та недопущення гідрофобії серед людей» – підсумувала генеральна директорка ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Нагадаємо, у лютому випадок сказу виявили на вулиці Загоринь у селі Передмірка Борсуківської громади.

Більше: На Тернопільщині виявили сказ: де саме ввели карантин

Як уберегтися від сказу

Пам’ятайте, щоб уберегтися від сказу, необхідно:

Читайте також: Зменшилась кількість хворих на грип, ГРВІ та COVID-19 на Тернопільщині

Exit mobile version