На Тернопільщині виявили сказ: де саме ввели карантин

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Випадок сказу виявили на вулиці Загоринь у селі Передмірка. Це вже вдруге зареєстрували серед домашніх тварин на території Борсуківської громади. Про це пише Файне місто з посиланням на сторінку Борсуківської громади в фейсбуці.

Через це відбулось засідання місцевої надзвичайної протиепізоотичної комісії, ініційоване Кременецьким районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби. На ньому ухвалили рішення віднести до загрозливої зони вулиці Джерельна, Гірка, Рудка та Шевченка, прилеглі до села польові та лісові угіддя громади.

На засіданні також затвердили план заходів з ліквідації спалаху вогнища сказу відповідно до Інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом».

Визначено 60-денний термін карантинних обмежень для проведення дезінфекції території, де було виявлено вогнище сказу, та довакцинації проти сказу котів і собак у неблагополучному пункті, – йдеться в повідомленні.

До слова, раніше у Чортківському районі сталося кілька випадків захворювання тварин на сказ. Через це запровадили карантин у 23 селах і місті. 

Більше: Через сказ запровадили карантин у 23 селах і місті на Тернопільщині

Нагадаємо, щоб уберегтися від сказу, необхідно:

Exit mobile version