У корупції на 1 мільйон гривень підозрюють двох посадовців ДСНС Тернопільщини

Фото: ДБР

Двох посадовців ДСНС Тернопільщини підозрюють у незаконних оборудках з державними закупівлями. Через таке зловживання бюджет втратив понад 1 мільйон гривень. Про це пише Файне місто з посиланням на Державне бюро розслідувань.

За даними слідства, наприкінці 2022 року начальник пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС у Тернопільській області та його спільниця — фахівчиня із ресурсного забезпечення в обхід встановлених процедур та без торгів на сайті Prozorro закупили устаткування на потреби частини за завищеними цінами.

У приватного підприємця вони придбали продукцію на 2,6 млн грн, хоча її ринкова вартість була нижчою на понад 1 млн грн.

Крім того, підприємець затягнув строки постачання, але начальник загону ДСНС підробив видаткову накладу про нібито отримання устаткування у визначений термін. Це дозволило переказати гроші підприємцю ще до постачання обладнання в частину.

Як з’ясувалось, лише на початку 2023 року підприємець замовив ворота за кордоном за нижчою ціною, ніж була вказана у договорі. Аби приховати реальну вартість замовлення, спільники внесли недостовірні відомості до офіційних документів. Вони навмисно не вказали марку та технічні характеристики воріт після публікації звіту про закупівлю, – додали у Тернопільській обласній прокуратурі.

Начальнику пожежно-рятувального загону та фахівчині із ресурсного забезпечення повідомлено про підозру в зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України), начальнику – ще й у службовому підробленні (ч. 2 ст. 366 КК України). Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.

Читайте також: На Тернопільщині судитимуть чоловіка, який побив знайомого до смерті

Exit mobile version