Рідні воїна Василя Бойка з Тернопільщини просять підписати петицію про присвоєння звання Героя України

Солдату Василю Бойку з Тернопільщини просять присвоїти звання Героя України (посмертно). Родичі зареєстрували петицію №22/214966-еп на електронному представництві президента України і просять небайдужих долучитися та підписати її, пише Файне місто.

Василь народився 1 січня 1986 року. Він родом з села Великий Кунинець Кременецького району. У травні 2022 року чоловік поповнив ряди ЗСУ. Служив навідником 2 механізованого відділення 3 механізованого взводу 6 механізованої роти 2 механізованого батальйону військової частини А0222.

Весь час Василь перебував на Донецькому напрямку. Загинув захисник 7 березня 2023 року поблизу Авдіївки, виконуючи чергове бойове завдання. Він отримав смертельне поранення внаслідок мінометно-артилерійського обстрілу.

До 21 квітня 2023 року воїн вважався зниклим безвісти. Через кілька днів, 28 квітня, його похоронили у рідному селі.

Пройшовши навчання, гідно виконував всі поставленні бойові завдання.
Побратими , рідні відзначали його як сміливого та мужнього воїна , справжнього захисника , Героя та патріота своєї країни.(…)
Він був справжнім воїном. Із честю виконував обов’язок , щодо захисту своєї держави і до останнього подиху залишався вірним присязі , українському народові та Україні.
Відстоюючи наше з вами право на життя у вільній Україні , він віддав своє. Це великий біль і втрата для всіх рідних і близьких, – йдеться у тексті петиції.

Станом на 14 березня петиція набрала 21097 голосів з 25000 необхідних. До кінця голосування залишилося 22 дні. Доєднатися до ініціативи та підписати петицію можна за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/214966.

Читайте також: Захиснику Івану Морозу з Тернопільщини просять присвоїти звання «Герой України» посмертно

Exit mobile version