Захиснику Івану Морозу з Тернопільщини просять присвоїти звання «Герой України» посмертно

Звання «Герой України» (посмертно) просять присвоїти захиснику Івану Морозу з Тернопільщини. Боєць загинув, захищаючи Україну від російського агресора. Про це пише Файне місто з посиланням на електронну петицію на офіційному інтернет-представництві Президента України №22/215006-еп.

Іван родом з села Постолівка Тернопільської області. У 2022 року чоловік поповнив ряди добровольців ЗСУ. Служив командиром 2 відділення 1 аеромобільно-десантного взводу 2 аеромобільно-десантної роти військової частини А0641.

Разом із побратимами виконував бойове завдання в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області. Ворог готувався до наступальної операції. Він підтягував усі резерви. Ситуація була надскладною. Бійці щодня і щоночі стримували ворогом на передовій. Із самого початку і до кінця Іван був на нульовій позиції. Його побратими зазначили, що він був справжнім воїном, людиною слова, людиною мужності, зразком незламності та міцності духом, – йдеться у тексті петиції.

Воїн загинув 12 січня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області. В нього залишилась молода дружина та 2 діток.

Іван із честю виконав обов’язок щодо захисту своєї і до останнього подиху залишився вірним присязі, українському народові та Україні. Відстоюючи та захищаючи право на наше з вами безпечне життя, він віддав своє, не шкодуючи. Він пожертвував собою заради перемоги у боротьбі не лише за нашу свободу, а й свободу всієї Європи та всіх людей вільного світу.
Я пишаюся ним, його незламність та патріотизмом і вважаю, що Мороз Іван Іванович – справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду – Героя України ( посмертно)із врученням ордена ” Золота Зірка” його матері. Та найменування школи у його селі, – зазначила авторка петиції Зоряна Ратушко.

Станом на 13-ту годину 12 березня петиція набрала 17140 голосів з 25000 необхідних. Підтримати ініціативу можна ще протягом 24-х днів.

Підписати петицію можна, перейшовши за посиланням:
https://petition.president.gov.ua/petition/215006.

Читайте також: Меморіальні дошки трьом Героям відкрили на Тернопільщині (Фото)

Exit mobile version