Розібрати автомат і задонатити на ЗСУ запрошують тернополян (Відео)

Скриншот з відео Файного міста

У Тернополі кожен охочий може зібрати та розібрати автомат Калашикова і задонатити для військових. Така акція проходить кожної неділі у центрі міста. Про це Файному місту розповів юний волонтер Всеволод.

Місцевим жителям також пропонують сфотографуватися зі зброєю та дізнатися інформацію, яка цікавить. Кошти збирають для 67 окремої механізованої бригади “Правий Сектор”.

Оптимальний час для збору та розбору автомата Калашникова – 40 секунд. Неповний розбір автомата АК-74 починається з того, що відокремлюється магазин й виймається пенал з приладдям. Потім необхідно відокремити шомпол, дулове гальмо-компенсатор, кришку ствольної коробки й поворотний механізм. Наостанок відділяємо затворну раму із затвором, відокремлюємо затвор від затворної рами й газову трубку зі сталевою накладкою. Далі все аналогічно розбираємо, тільки в зворотньому порядку, – розповідає Всеволод. 

Серед охочих зібрати та розібрати автомат – пані Олеся. Дівчина за професією кухар, тому раніше справи зі зброєю ніколи не мала.

Найскладніший етап для новачків – це вставити кришку ствольної коробки. Та загалом все проходить дуже швидко й без проблем. Ці знання є безцінними, адже хтозна, що нас чекає у житті, – каже пані Олеся. 

Тернополяни з радістю долучаються до цієї акції й донатять на ЗСУ.

Читайте також: Перші три захисники з Тернополя отримають відшкодування за житло в межах програми «єОселя»

Текст: Анна Янко
Відео: Ольга Демчук

Exit mobile version