У Чорткові стентуванням врятували життя 50-річному пацієнту

Фото: Чортківська центральна міська лікарня

У чортківській лікарні медики успішно виконали стентування 50-річному чоловіку. Завдяки оперативному втручанню вдалося врятувати йому життя. Про це пише Файне місто з посиланням на Чортківську міську раду. 

Житель Бучача вранці відчув пекучий біль у грудях та важке дихання. Швидка допомога діагностувала пацієнту гострий інфаркт міокарда.

Чоловіка привезли у Чортківську центральну міську лікарню, надали першу допомогу, і вже того ж дня виконали оперативне втручання. Пацієнту зробили коронографію – дослідження судин серця за допомогою рентгену. Після цього успішно виконали стентування передньої міжшлункової гілки лівої коронарної артерії, при якому прохідність артерії відновлюється в повному обсязі, а стінка укріплюється стентом, який попередить повторне звуження судини. Фактично цим самим фахівці чортківської лікарні – Тарас Сивак та Денис Хаблак – зберегли життя пацієнту.

Все було дуже на високому рівні. У приймально-діагностичному відділенні лікарні, куди мене спершу привезли, медичні працівники дуже дбайливо до мене віднеслись, все виконували оперативно. Вже в обід зробили операцію, після якої я не відчував абсолютно ніякого дискомфорту, так ніби нічого і не було. Сьогодні у мене вже 8-й день після операції, почуваю себе чудово, незабаром повернусь додому. Принагідно хочу окремо сказати дякую керівництву лікарні за якісне та повноцінне харчування!, – розповів пацієнт.

Зараз пацієнт почувається добре. Лікарі порекомендували, які ліки приймати надалі, який спосіб життя вести та коли можна буде повертатись до роботи.

Читайте також: У Тернополі відновили безкоштовну медичну діагностику

Exit mobile version