Жительку Почаєва позбавили волі за заклики підтримувати окупантів (Фото)

Ольга Ткачук // Фото: Файне місто

Жительку Почаєва Ольгу Ткачук, яка у соцмережах на сторінці чоловіка виправдовувала напад рф та закликала підтримувати окупантів, засудили до 5 років позбавлення волі. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську обласну прокуратуру.

Прокурор довів у суді, що мешканка Почаєва через створений нею фейсбучний акаунт на ім’я та прізвище її чоловіка «Олег Мандзій», у березні-квітні 2022 року неодноразово розповсюджувала у мережі Інтернет матеріали про виправдовування нападу рф на Україну, глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію. Також жінка поширювала антиукраїнські дописи кремлівських пропагандистів, закликала до підтримки збройних формувань та окупаційної адміністрації держави-агресора, писала коментарі про підтримку дій рф у регіональних групах соцмережі «Анонімний Кременець», «Хреновий Почаїв».
Під час судових засідань обвинувачена давала суперчливі показання по справі та не розкаялась у вчиненому, – йдеться у повідомленні прокурорів.

Дослідивши усі докази, врахувавши ступінь тяжкості вчинених кримінальних правопорушень, суд призначив винній особі покарання за інкримінованими статтями КК України – 5 років позбавлення волі. Вирок ще не вступив у законну силу.

Ольга свою вину не визнає

Нагадаємо, ми раніше писали, 29 березня 2023 року у Тернопільському міськрайонному суді відбулося слухання справи обвинуваченої у виправдовуванні нападу рф жительки Почаєва Ольги Ткачук. У суді обвинувачена зазначала, що вона не є автором відеороликів, які публікувала.

Відеоролики я перепоширювала, не маючи злого умислу, якоїсь корисливої мети не переслідувала, а думала, що Україна демократична держава і кожен її громадянин має доступ до різної інформації, аби створити власну думку. Я не є експертом, тому в даних матеріалах якихось закликів чи пропаганди не побачила. Відеоролики, про які йде мова, і досі є в інтернет-просторі і не видалені нашими спецслужбами, а отже думку, яку вони несуть, не є небезпечною для політики нашої держави, – переконувала Ольга Ткачук.

Також Ольга переконувала, що публікації спеціально не шукала, а вони їй потрапляли у стрічку як рекомендовані. Жінка переконувала, що лише хотіла, щоб люди знали правду. Своєї вини вона не бачить.

Більше: “Я не визнаю себе винною”: у Тернополі судили обвинувачену в підтримці нападу рф жінку (Фото/Відео)

Exit mobile version