У Тернополі судитимуть військового та його спільника за вимагання $6000 за службу в тилу (Фото)

Фото: поліція Тернопільщини

Слідчі Тернополя скерували до суду провадження щодо військового та його спільника, які вимагали 6000 доларів США у військового за службу в обласному ТЦК, а не у зоні проведення бойових дій. Про це пише Файне місто з посланням на поліцію Тернопільщини.

У ході проведення оперативних заходів силовики з’ясували, що до протиправного причетні двоє осіб – старший лейтенант однієї із військових частин, а за сумісництвом депутат територіальної громади, та житель Тернополя. Чоловіки запропонували військовослужбовцю, який працював у роті охорони Тернопільського РТЦК та СП, уникнути поїздки в зону бойових дій.

Фото: поліція Тернопільщини

“Бізнесмени” розповіли, що мають друзів серед керівного складу РТЦК і запевнили, що проблем із виготовленням документів не буде. Свої послуги вони оцінили у 6000 доларів США. Депутата та його спільника затримали після того, як вони отримали неправомірну вигоду, – йдеться у повідомленні правоохоронців.

Чоловікам повідомили про підозру відповідно до частини 2 статті 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою) та частини 2 статті 369-2 (зловживання впливом) ККУ. За корупційні оборудки чоловікам загрожує позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. 

Фото: поліція Тернопільщини

Станом на 28 лютого слідчі поліції зібрали достатню кількість доказів щодо діяльності чоловіків та завершили досудове розслідування. Матеріали з обвинувальним актом скерували до суду.

Читайте також: Судитимуть жителя Тернополя за виготовлення нелегальних документів для ухилянтів

Exit mobile version