Рятувальники Тернопільщини провели пожежно-тактичні навчання (Фото)

Фото: ГУ ДСНС України в Тернопільській області

Сьогодні, 27 лютого, працівники ГУ ДСНС Тернопільщини провели пожежно-тактичні навчання. Захід організували задля вдосконалення навичок рятувальників. Про це пише Файне місто з посиланням на ГУ ДСНС України в Тернопільській області.

Вогнеборці прибули на гасіння умовної пожежі, яка начебто виникла в одному з торгівельних комплексів Тернополя. По прибуттю на місце події рятувальники провели оперативне розгортання сил та засобів. Також організували дії, спрямовані на пошук ймовірних постраждалих та ліквідації загоряння.

Захід організовано з метою вдосконалення тактичного мислення рятувальників, оцінки обстановки, що склалася на пожежі, розрахунку необхідних сил та засобів, тренування практичних навичок особового складу пожежно-рятувальних підрозділів у виконанні оперативної задачі з гасіння пожежі, дотримання вимог безпеки праці та злагоджених дій номерів оперативного розрахунку, — повідомляють в ДСНС.

Наприкінці начальник оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у Тернопільській області Віталій Осадчий вказав на особливості ліквідації пожеж, що виникають на об’єктах соціальної сфери. Також він наголосив на необхідності тісної та злагодженої взаємодії між усіма спеціалізованими службами цивільного захисту. Вона сприятиме забезпеченню максимальної безпеки людей.

За словами Віталія Осадчого, такі заходи дозволяють підтримувати сили та засоби Служби порятунку в підвищеній готовності до реагування на випадок надзвичайних ситуацій різного характеру.

Читайте також: Працівники відділень екстреної медичної допомоги пройдуть нові інтенсивні навчання

Exit mobile version