Працівники відділень екстреної медичної допомоги пройдуть нові інтенсивні навчання

Фото: мережа Інтернет

У січні одразу в трьох закладах вищої медичної освіти, зокрема і в Тернополі, розпочалися інтенсивні тренінги для медиків відділень екстреної медичної допомоги. Участь у навчаннях беруть фахівці лікарень із 23 областей України та міста Києва. Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров’я.

Наразі курс пройшли вже 455 лікарів та медпрацівників середньої ланки. Загалом навчанням охоплять 720 фахівців.

Мета тренінгів – покращити компетенції лікарів і інших медпрацівників щодо надання екстреної медичної допомоги. Йдеться про допомогу на основі стандартизованих програм людям різного віку у невідкладних станах і у разі травматичних пошкоджень, – йдеться у повідомленні міністерства.

Тренінги відбуваються в очному форматі у Національному медичному університеті імені О. О. Богомольця, Буковинському державному медичному університеті й Тернопільському національному медичному університеті імені І. Я. Горбачевського. У кожній групі – по вісім учасників з усіх регіонів України. 

Навчання складаються з чотирьох модулів:

Повний цикл одного тренінгу триває шість днів. Це становить загалом 50 годин, із яких лише 10 – теорія, а 40 – практика в умовах, наближених до реальних. Тож навчання – це здебільшого відпрацювання на манекенах із використанням сучасної апаратури клінічних випадків, які виникають чи можуть виникнути у роботі фахівців ЕМД. При цьому акцент – на командній роботі. Оцінювання практичних навичок слухачів курсу проводять із використанням чек-листів.

Читайте також: Захворюваність на грип, ГРВІ та COVID-19 на Тернопільщині йде на спад 

Exit mobile version