Меморіальну дошку захиснику Олегу Барні відкрили на Тернопільщині (Фото)

Фото: Білобожницька сільська рада

У Білобожниці на Тернопільщині відбувся реквієм-посвячення меморіальної дошки Олегу Барні. Пам’ятну таблицю встановили на фасаді загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, де колись вчителював загиблий Герой. Про це пише Файне місто з посиланням на Білобожницьку сільську раду.

Фото: Білобожницька сільська рада

Меморіальну таблицю встановили з власної ініціативи та коштом родини Героя. Церемонія розпочалася зі спільного виконання державного гімну України. Після цього всечесні отці провели поминальний молебень та освятили пам’ятний знак. Почесне право відкрити дошку було надане синам загиблого Героя – Василю та Андрію.

Фото: Білобожницька сільська рада

Олег Барна був палким і відданим патріотом рідної землі. Своє насичене життя він гідно прожив, виділявся з-посеред оточення активною громадянською позицією, ніколи не зраджуючи принципам справедливості та правдолюбства, – йдеться у повідомленні громади.
Фото: Білобожницька сільська рада

На урочистості з нагоди встановлення пам’ятного знаку на шкільне подвір’я зійшлися родичі Олега Барни, побратими Сергій та Олег, друзі, депутати, вчителі, випускники, учні, вчителі похилого віку, батьки учнів Білобожницької школи, та жителі села і громади.

Вірю, що цей знак на школі колись зустріне своїх учнів-переможців, яких навчав наш герой жити, ставати сильнішими, тримати тіло у здоров’ї, а дух у твердій вірі та служінні Україні. І вони згадають свого вчителя як людину, яка вчила жити для України і загинула заради неї. (…) Знаю, що Олег би сказав, що “не важливі пам’ятники – важлива пам’ять”. А пам’ять буде тільки тоді, коли будемо ми, буде Україна. І заради цього за допомогою друзів сім’ї ми придбаємо ще дрони. Хай допомагають здобути Україну, про яку мріяв та за яку загинув Oleg Barna, – написала Ольга Барна.
Фото: Білобожницька сільська рада

У 1991-2014 роках Олег Барна працював вчителем математики, фізики, інформатики, допризивної підготовки в Ридодубівській та Білобожницькій школах. У 2021 році був асистент катедри історії України, археології та спеціальних галузей історичних наук ТНПУ ім. В. Гнатюка. У 2014 році за результатами голосування став народним депутатом України.

Олег був активним учасником трьох Майданів, зокрема Революції Гідності. У липні 2014 року добровольцем пішов у зону АТО, а з початком російського вторгнення 2022 року знову добровольцем відправився захищати Україну, виконуючи обов’язки командира гранатометного відділення.

Загинув 17 квітня 2023 року в ході бойових дій на Донеччині, під Вугледаром.

Читайте більше:

Exit mobile version