Волонтери з Тернополя передали близько 30 тонн допомоги військовим на Схід (Відео)

Фото: Володимир Мосейко

Волонтери з Тернополя відправили близько 30 тонн допомоги для військових, які перебувають на Харківщині, Донеччині та Луганщині. Також захисники отримають мотоцикл та 100 дронів. Про це Файному місту розповів волонтер громадської організації «Десантно-козацький рій» Олександр Пливачук.

Наразі триває довантаження фури з волонтерською допомогою приблизно 25-30 тонн. До цього процесу долучилися небайдужі люди з Теофіпольщини, Городоччини (Хмельницька область – ред.), Лановеччини і Вишнівця. Ми передаємо продукти, медикаменти, гумові чоботи та багато інших речей, які потребують наші хлопці на фронті, – розповідає волонтер.
Волонтери завантажують автомобіль необхідними для військових речами у Вишнівці
Фото: Володимир Мосейко

Також Олександр Пливачук додає, що військові зараз найбільше потребують дронів. Через це волонтери звернулися за допомогою до своїх друзів з Англії. Вони проспонсорують виготовлення 100 дронів. Це принесе дуже важливу й неоціненну користь захисникам.

Один добродій подарував мотоцикл для ЗСУ. Хлопці з Городочинни вклали 25-30 тисяч, щоб його відремонтувати. Він призначений для евакуації поранених та доставлення зброї. Ми його передамо штурмовикам з 95 бригади. Хлопці переважно знаходяться в перших рядах, тому їхні запити намагаємося виконувати в першу чергу, – зазначає чоловік.
Фото: Файне місто

Волонтерка десантно козацького-рою Марія Ратушняк розказала, що господині наготували для військових цього разу чимало їжі.

Безпосередньо на базі готують усе, що потребують хлопці. Це різні консервації, вареники, ковбаски, тушонки, смажені пиріжки з різними начинками, солодощі. Все складаємо у спеціальні коробки. Продуктів, які містяться в одній такій коробці, вистачає для 4 людей на 3 дні. Крім цього, ми передали близько 500 пар гумових чобіт, – зазначає жінка.

Пані Марія додає, що до волонтерської допомоги долучаються й діти з різних шкіл. Учні разом з вчителями організувують акції, збирають кошти на дрони тощо.

Нагадаємо, раніше ми писали, що вчителі та учні Тернопільської ЗОШ №11 допомагають військовим з перших днів повномасштабної війни. Зокрема, вони організовують патріотичні заходи у школі, плетуть маскувальні сітки, займаються переробкою пластику для допомоги захисникам.

Більше: «Хто не на фронті – той має його підтримати»: як учні та вчителі Тернопільської ЗОШ №11 допомагають захисникам

Читайте також: Захисника з Тернопільщини нагородили нагрудним знаком “Хрест Доблесті”

Текст: Анна Янко
Відео: Ольга Демчук

Exit mobile version