«Хто не на фронті – той має його підтримати»: як учні та вчителі Тернопільської ЗОШ №11 допомагають захисникам

Фото: Файне місто

З перших днів повномасштабної війни вчителі та учні Тернопільської ЗОШ №11 допомагають військовим. Зокрема, вони організовують патріотичні заходи у школі, плетуть маскувальні сітки, займаються переробкою пластику для допомоги захисникам. Про це Файному місту розповів директор школи Тарас Бурденюк.

Фото: Файне місто

Волонтерська діяльність у школі триває з перших днів повномасштабного вторгнення. Сьогодні ми організували вже 5 благодійний ярмарок. Кошти, які ми збираємо з цих заходів, спрямовуємо на потреби ЗСУ. Як бійцям окремої 104 активістської бригади, так і окремим воїнам. За один благодійний ярмарок ми збираємо від 20 до 50 тисяч гривень, – розповідає Тарас Бурденюк.

Плетіння сіток у школі відбувається регулярно. Участь у цьому процесі беруть як учні, так і батьки та педагоги.

Фото: Файне місто

У нашій команді зараз налічується 50 людей. Вони незалежно від своєї зайнятості плетуть маскувальні сітки, які є дуже важливі для фронту. Від початку березня 2022 року і по сьогоднішній день, ми сплели вже 1220 сіток, – зазначає заступникця директора з навчально-виховної роботи Оксана Тригук.

Пані Оксана каже, що до плетіння сіток запрошують усіх охочих, адже хто не фронті – той має його підтримати.

Фото: Файне місто

Про цінність своєї роботи ми запитували у воїнів, які приїжджали забирати сітки. У відповідь чули: «Це те, що допомагає врятувати нам життя». Ці слова нас згуртували, додали сил та енергії продовжувати свою роботу, – додає пані Оксана.
Фото: Файне місто

Патріотичні заходи у школі

У школі організовують чимало заходів національно-політичного виховання. Як зазначають педагоги, в умовах війни виховання патріотичної молоді є одним із стратегічних завдань держави.

«Ми всі генерація війни» – така назва нашого сьогоднішнього заходу. Він організований з нагоди роковин війни. Також недавно у нас відбувався захід, присвячений героям Небесної Сотні.
Ми докладаємо багато зусиль, залучаємо до цього процесу учнів, батьків, вчителів, мешканців громади. Робимо все, що від нас залежить, аби допомогти нашим захисникам, – каже директор.

Як переробка пластику може допомогти нашим захисникам

Старим речам – «нове життя» — це назва банеру, який учні зробили власноруч. Його мета – донести до суспільства важливість переробки пластику. Цим банером учні хочуть показати, що пластик можна використовувати як цінну, вторинну сировину, аби наші воїни могли отримувати дрони.

Сортування пластику, по-перше, збереже екологію, по-друге, допоможе нашим воїнам, що є зараз нашим головним завданням. Ми закликаємо людей збирати пластик у контейнери і цим допомагати нашим захисникам, – ділиться учениця 11-го класу Анна.

До слова, на Тернопільщині щедрівники, колядники та посівальники з Саранчуківської громади зібрали понад 100 000 гривень для військовослужбовців ЗСУ. Кошти уже перерахували для допомоги воїнам.

Більше: Жителі громади на Тернопільщині зібрали понад 100 000 гривень для воїнів ЗСУ (Фото)

Автори: Анна Янко, Ольга Демчук

Exit mobile version