Понад 800 тисяч гривень збитків громаді: судитимуть міського голову Чорткова

Фото ілюстративне

На Тернопільщині слідчі скерували до суду обвинувальний акт щодо міського голови Чорткова Володимира Шматька. Йому інкримінують ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України – службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки. Про це пише Файне місто з посиланням на начальника поліції Тернопільщини Сергія Зюбаненка.

Як зазначає начальник, під час досудового розслідування слідчі встановили, що службовець підписав рішення щодо виділення земельних ділянок загальною площею майже два з половиною гектари, не маючи на це законних підстав. Під час голосування на сесії міської ради не було необхідної кількості голосів для прийняття цих рішень. Сума завданих збитків склала понад 800 тисяч гривень.

Чиновнику загрожує ув’язнення на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та штраф від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Остаточну крапку у справі поставить суд.

Нагадаємо, раніше Володимир Шматько опублікував відеозвернення, у якому заперечував підозру. За його словами, проекти землеустрою та технічну документацію щодо передачі їх у власність жителям громади затвердили ще в червні 2021 року на черговій сесії Чортківської міської ради. Він каже, що за це проголосували 16 депутатів – більшість від загального складу. 7 земельних ділянок знаходяться у селах Горішня Вигнанка, Скородинці, Переходи, Біле та у Чорткові.

Володимир Шматько каже, що ніякого злочину не вчиняв. Та сума збитків, яка зараз фігурує у справі, на його думку, є дуже роздутою і мети він до кінця не розуміє.

Більше: “Ніяких порушень немає”: міський голова Чорткова прокоментував підозру (Фото/Відео)

Читайте також: За хабарництво засудили посадовця Держпродспоживслужби Тернопільщини

Exit mobile version