У Тернополі батьки дітей повинні поновити декларації з педіатрами

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

У Тернополі триває реорганізація медичних закладів. Через це деяким батькам дітей необхідно поновити дані чи підписати нові декларації з педіатрами. Про це Файному місту розповів директор Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Андрій Артимович.

Реорганізація медичних закладів у Тернополі

Зазначимо, медзаклади у Тернополі реорганізовують, щоб покращити медичні послуги. Зокрема, уже об’єднали міську дитячу лікарню і Центр первинної медико-санітарної допомоги.

Загалом відбувається об’єднання комунальних медичних установ. Це рішення було впроваджено міською радою. У нашому медичному закладі є первинна ланка й спеціалізована медична допомога. Для покращення медичних послуг варто об’єднати первинну ланку з дорослою службою первинкою. У першу чергу це буде зручніше для батьків. Лікарі не звільняються з роботи, а переходять у дорослу службу. Від нас сьогодні залежить все: щоб ми оперативно передали усіх працівників, майно, приміщення, – розповідає директор.

Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня має 6 поліклінічних відділень первинної медичної допомоги. Вони знаходяться на вулицях: Федьковича, Миру, Київська, Злуки, Морозенка, Данила Галицького.

Наш медичний заклад – єдиний в Україні, який уклав декларації з усім населенням Тернополя та навколишніх населених пунктів. Загалом було укладено близько 50 тисяч декларацій. Ця кількість коливається завжди, адже кожного дня хтось народжується, а хтось стає дорослим.
Крім того, війна внесла корективи і народжуваність різко зменшилася. У Тернополі це було не так помітно, адже зросла кількість переселенців. Через це у нас майже не відбулося змін кількості декларацій, – стверджує керівник медзакладу.

Що треба знати батькам?

Як зазначив директор дитячої лікарні, батькам важливо зрозуміти, що потрібно не зволікати з переукладанням та поновленням декларації.

Для цього варто звернутися до свого педіатра у медичному закладі. Та якщо раптом ви цього не зробили і ваша дитина захворіла, ми знайдемо спосіб, щоб надати медичну допомогу за програмою медичних гарантій», – наголошує Андрій Артимович.

За словами Андрія Артимовича, невизначений час для переукладання та поновлення декларацій. Та важливо розуміти: якщо ви не укладаєте декларацію, то заклад буде мати менше можливостей вас лікувати.

Нагадаємо, у Тернополі вже реорганізували 2 педіатричні відділення. Більше:

Автор: Анна Янко

Exit mobile version