На честь полеглого бійця Василя Здеба назвали вулицю на Тернопільщині

Новоутворену вулицю у селі Петриків поблизу Тернополя назвали на честь загиблого воїна Василя Здеба. Рішення ухвалили місцеві депутати на черговій сесії. Про це пише Файне місто з посиланням на Великоберезовицьку селищну раду.

Нагадаємо, Василь Здеб народився 20 березня 2001 року. Жив у селі Петриків. Навчався в школі й згодом поступив в університет на юридичний факультет.

Не закінчивши навчання у виші, Василь вступив до лав ЗСУ. Згодом він став командиром стрілецького взводу стрілецького батальйону військової частини А0693.

Василя нагородили почесною відзнакою «Хрест 54 ОМБР» за мужність та відвагу і нагрудним знаком «Срібний хрест». Разом зі своїми побратимами він відважно, героїчно, не полишаючи позицій, захищав цілісність держави на теренах Донецької області.

Відважно йдучи в бій пліч-о-пліч зі своїми побратимами Василь на Донеччині отримав важкі поранення. Лікарі близько місяця боролися за життя хлопця, проте, на жаль, його не вдалося врятувати. Воїн помер 1 листопада 2023 року.

Згодом на інтернет-представництві Президента Україна з’явилася петиція про посмертне присвоєння захиснику почесного звання “Герой України”. Станом на 8 лютого збір підписів завершений і петиція перебуває у статусі “На розгляді”.

Читайте також: Сергій Надал: По 10 000 грн отримають поранені в боях захисники з Тернопільської громади

Exit mobile version