Звання “Герой України” просять присвоїти 22-річному захиснику Василю Здебу з Тернопільщини (Петиція)

Фотоколаж: Файне місто

Жителів Тернопільщини та всіх небайдужих просять підтримати петицію, щоб 22-річному військовослужбовцю Збройних Сил України, лейтенанту Василю Здебу посмертно присвоїли почесне звання “Герой України”. Про це пише Файне місто з посиланням на петицію №22/212370-еп.

Авторка ініціативи, наречена померлого бійця Єва Решетило пише, що Василь Здеб народився 20 березня 2001 року. Жив у селі Петриків поблизу Тернополя. З перших днів війни він проявив ініціативу вступити до лав Збройних Сил України.

Василь з жовтня 2022 року став на захист своєї Батьківщини та отримав розпорядження в 54 окрему механізовану бригаду імені гетьмана Івана Мазепи, де був призначений командиром стрілецького взводу стрілецького батальйону військової частини А0693, – йдеться у документі.
Фото: Єва Решетило // Instagram

Василя нагородили почесною відзнакою «Хрест 54 ОМБР» за мужність та відвагу і нагрудним знаком «Срібний хрест». Разом зі своїми побратимами він відважно, героїчно, не полишаючи позицій, захищав цілісність держави на теренах Донецької області.

Завжди проявляв ініціативу, був витривалим, безстрашним та мужньо обороняв нашу країну до останнього подиху.
Заслужив великий авторитет своїм героїзмом, стійкістю і відвагою, як командир взводу.
Завжди підтримував своїх підлеглих, піклувався про збереження їх життів і виносив на собі поранених з поля бою. Побратими Василя констатували, що його позивний «Брат» відображає його сутність, – зазначається у петиції.
Фото: Єва Решетило // Instagram

Мужньо виконувавши свій військовий обов‘язок, Василь загинув у бою за Україну 1 листопада 2023 року внаслідок вогнепальних поранень від дій окупантів в Донецькій області.

Тому авторка петиції Єва закликає посмертно присвоїти захиснику почесне звання “Герой України”, таким чином вшанувавши його жертовний внесок у захист батьківщини. Станом на 12 годину 10 грудня петиція зібрала 2246 голосів з 25000 необхідних. До завершення збору підписів залишилося 89 днів. Пітримати петицію можна за ПОСИЛАННЯМ ТУТ.

Читайте також: Жалоба у громаді на Тернопільщині: людей закликають попрощатися із нацгвардійцем Михайлом Горином

Exit mobile version