Рада безбар’єрності запрацювала у Тернопільській громаді

У Тернополі створили колегіальний орган – Раду безбар’єрності. Рішення ухвалили 7 лютого на черговому засіданні виконавчого комітету. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

Тернопіль – одне з чотирьох міст, що увійшло у пілотний проєкт з реалізації Стратегії зі створення безбар’єрного середовища. Наше місто перше в Україні затвердило Концепцію створення безбар’єрного середовища та План дій з впровадження цієї ініціативи у Тернопільській громаді. Зараз створюємо колегіальний орган – Раду безбар’єрності. Його завданням буде проконтролювати виконання Концепції, яка прийнята на сесії, – розповідає секретар міської ради Ігор Гірчак.

Рада працюватиме у пошуку ефективних, дієвих рішень адаптованих до конкретних умов і потреб у контексті реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

До роботи залучатимуться фахівці із життєвим досвідом подолання бар’єрів для себе та інших людей, напрацюванням та реалізації концептуальних та операційних документів щодо системного впровадження конкретних заходів на території нашої громади, -йдеться у повідомленні міськради.

Зокрема, фахівці працюватимуть над тим, щоб формувати безбар’єрний простір, враховуючи потреби різних людей, створити умови життя комфортні для всіх та прибрати бар’єри та обмеження.

Читайте також: Тернопільська початкова школа №1 отримала ноутбук за участь у благодійній програмі (Фото)

Exit mobile version