У Тернополі захисникам відшкодують 20% по іпотечному кредиту на житло

Фото ілюстративне// Джерело: мережа Інтернет

Тернопільська міська рада відшкодує захисникам і захисницям перший внесок по іпотечному кредиту (20%) на житло за державною програмою «є-Оселя». Отримати відшкодування суми зможуть службовці, які зареєстровані на території громади. Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу міськради.

Право на отримання грошової компенсації мають категорії військовослужбовців, які беруть безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку  з військовою агресією Російської Федерації проти України, зокрема:

Як отримати компенсацію

Для отримання грошової компенсації заявник після укладання договору купівлі-продажу житла та договору іпотечного кредитування в рамках програми «є-Оселя» подає у відділ звернень громадян Тернопільської міської ради (вул. Листопадова, 6)  заяву з відповідним пакетом документів на ім’я міського голови для розгляду питання надання грошової компенсації для часткового відшкодування суми початкового внеску по іпотечних кредитах для забезпечення житлом, а саме:

Важливо! Максимальний розмір компенсації становить суму, що не може перевищувати 20 % суми початкового внеску від фактичної вартості житла. А військовослужбовець має право звернутися із заявою про надання компенсації упродовж 1 року від дати укладання договору іпотечного кредитування для придбання житла в рамках програми «є-Оселя».

Детальнішу інформацію можна отримати в управлінні соціальної політики – відділі по роботі з ветеранами війни та іншими пільговими категоріями за адресою вул. Миколи Лисенка, 8.

Читайте також: Рада безбар’єрності запрацювала у Тернопільській громаді

Exit mobile version