Жителя Зборівської громади судитимуть за незаконне видобування суглинку

Фото: Тернопільська обласна прокуратура

Чоловік зі Зборова займався незаконним видобутком корисних копалин, тим самим завдавши збитків довкіллю на понад 112 тисяч гривень. Тепер порушнику загрожує ув’язнення. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську обласну прокуратуру.

За процесуального керівництва Бережанської окружної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно жителя м. Зборів, обвинуваченого у незаконному видобутку корисних копалин (ч. 1 ст. 240 КК України).

За даними слідства, місцевий житель за допомогою екскаватора-навантажувача незаконно видобув понад 114 м³ суглинку на території місцевого родовища у м. Зборів. При цьому, чоловік не мав спеціального дозволу на видобуток корисних копалин. Видобутий матеріал порушник хотів спрямувати на виконання будівельних робіт. Своїми незаконними діями він спричинив збитки довкіллю на понад 112 тис грн.

Довідково: санкція інкримінованої статті КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими відділення поліції № 2 (м. Зборів) Тернопільського районного управління поліції ГУНП в Тернопільській області.

Читайте також: На Тернопільщині викрили міжнародну організацію постачання наркотиків (Фото/Відео)

Exit mobile version